Reggel kiderül

2012-01-08 21:57:30

Kíváncsian várom a holnap reggelt. Írtam egy sms-t a Naplónak. Kicsit provokatívat. Így talán lehozzák. Vagy nem? A szövege „ Kedden 17 órakor Gyulafirátóton a Művelődési Házban a telekadóról lesz szó! Most kell cselekedni! Szóljon mindenki mindenkinek!”

Gondolkodtam azon, hogy csak szépen megkérem a szerkesztőséget, hogy írják meg. Aztán rájöttem, így kicsit több az esélye annak, hogy megjelenik. Vagy a rendezvények között a „mozgósító” üzenetet eltüntetve, vagy hátul a helyén, mert ez így egy kicsit furcsa megvilágításba helyez engem is. Másokkal ellentétben ezúttal is aláírtam, tudják majd ki "követte" el. S sokan lehetnek megint, akik ettől ismét harcba lendülhetnek így ellenemben. 

Minden esetre megéri, ha megjelenik és így tudni fogják azok is, hogy lesz fórum Gyulafirátóton, akik nem Rátóton élnek. Számos, Veszprém más területén élőt is érint ugyanis a telekadó, de őket nem értesítette a fórumról eddig senki. Kádártán is lesz csütörtökön 17 órakor egy fórum ugyanebben a témában a volt TSZ étteremben a Hidegkút és Vasút utcák kereszteződésében, de egyenlőre még az is titkokban van tartva. Gondolhatták, így talán nem jönnek egyik helyszínre sem olyan sokan és könnyebb lesz majd megnyugtatni a kedélyeket. Ott lesz mindkét fórumon a polgármester is, és óvni kell attól, hogy esetleg ott legyenek azok, akiket a rendelet joggal háborít fel, és nagyon. Ha egy picit is bele tudják képzelni magukat azok helyébe, aki eddig sem tudtak mit kezdeni belterületi ingatlanaikkal, azok így is eladhatatlanok voltak, most meg hirtelen több százezer ft-ot kell majd érte fizetniük évente, gondolhatják hová kívánják ezt a városvezetést.

Azért próbálkoztam a Naplóval, mert a pénteken megjelent Veszprémi 7 Napban „elfelejtették” valamilyen ok miatt mind a Rátóti, mind a Kádártai fórumot meghirdetni. Pedig évi 23 milliót költ a város az adófizetők pénzéből arra, hogy időben és pontosan eljussanak minden veszprémihez, így a rátóti is a kádártai polgárokhoz is a fontos információk. Ha alaposabban megnézik, mi jelenik meg hétről hétre a millió apró reklám mellett, amiből szépen gyarapszik a város által még grátiszként fizetett 23 millió mellett a Maraton lapcsoport, igazán jól szórakozhatnak. Béci bácsit mindig olvashatják. Ő valójában Darcsi felelős szerkesztő úr, aki most hogy majdnem kitört a pánik az egész országban a rossz pénzügyi kondíciók miatt, éppen arról győzköd minket, hogy kizárt, hogy csődbe menjen a hazánk. A logika annyi, senkinek sem érdeke, hogy Magyarország becsődöljön, mert senki sem hagyja a pénzét veszni hagyni. Ezen az alapon még nyilván egy csőd sem zajlott volna le soha egyelten országban sem. (Pedig volt már ilyesmire példa.) A címoldalon a polgármester úr köszöntője is optimista kicsengésű és összefogásra kéri a város polgárait.  Csak azt nem értem, akkoriban ez miért nem volt fontos, amikor a ma a testületben ülő egyik képviselő asszony még az utcai megmozdulásokat szervezte, meg azt, hogy a városunkba látogató akkori miniszterelnököt, hogyan lehet rohadt zöldségekkel minél jobban megdobálni.

Azon is eltűnődtem, ezt a lelkesítő szöveget most tényleg a polgármester írta-e saját kútfőjéből, vagy a szerződött szövegíró, akit évről-évre fizetnek meg több százezerrel, szintén közpénzből. Az Arénában, az újévi fogadáson szerencsére már nem kellett szolgálatba állni, hisz ott a „kedves vezetőink” helyett a tihanyi perjel beszélt, értelmes ember lévén szerencsére a saját gondolatait előadva.

Na, elteszem magam holnapra. Kíváncsi vagyok, bejön-e a számításom és holnap hajnalban benne lesz-e az elküldött sms-em a Napló sms rovatában.

Vissza...