Ňźszinte r√©szv√©t?

2012-01-07 11:50:12

Lehet-e ŇĎszinte a Fidesz √©s N√©medi Lajos r√©szv√©te, ha a nyugd√≠jbiztos√≠t√≥ el√© √∂sszeh√≠vott sajt√≥t√°j√©koztat√≥j√°t azzal kezdi, hogy ‚Äěh√≠vŇĎ √©s humanista emberk√©nt √ļgy gondolja semmilyen probl√©ma megold√°s√°nak nem lehet eszk√∂ze az √∂ngyilkoss√°g‚ÄĚ? Szabad-e egy √©ppen a temet√©s elŇĎtt √°ll√≥ csal√°dot ezzel az ‚Äěintelemmel‚ÄĚ terhelni r√©szv√©tnyilv√°n√≠t√°s k√∂zben?

(Szerencs√©re az m√°r r√©gen volt, amikor √∂nmaga ellen fordul√≥ embert pap nem is akart eltemetni, sŇĎt a temetŇĎben sem tal√°lhattak s√≠rhelyt annak, aki √∂nkez√©vel vetett v√©get √©let√©nek.)

Tal√°n ink√°bb azzal kellett volna foglalkozni, mi√©rt is k√∂vetkezett be ez a trag√©dia. S azzal, milyen megold√°st k√≠n√°l arra a korm√°nyz√≥ Fidesz, hogy ez t√∂bb√© ne fordulhasson elŇĎ!

Tudjuk m√°r r√©g, hogy minden√©rt Gyurcs√°ny Ferenc, no helyben meg Katanics √©s most m√°r a Demokratikus Koal√≠ci√≥ a hib√°s! Na, de a trag√©dia helysz√≠n√©n tal√°n nem arr√≥l kellett volna besz√©lni, hogy √©n kit v√°doltam meg N√©medi √ļr szerint. Ha elolvassa √ļjra √©s figyelmesen, amit mondtam, bizony√°ra meg√©rti, nem v√°doltam senkit. Azzal viszont amit N√©medi √ļr mondott, azzal pont Ňź √©s a Fidesz csin√°lt, ak√°r csak ellenz√©ki kor√°ban politik√°t. (Seg√≠tsek felid√©zni a mentŇĎben meghalt ember eset√©t, s azt mit mondott ekkor orsz√°g-vil√°g elŇĎtt L√°z√°r J√°nos? S mit is hajtogattak a Fidesz szimpatiz√°nsok Kolonics Gy√∂rgy hirtelen hal√°lakor? Esetleg id√©zz√ľk fel miket besz√©lt Navracsics √ļr Veszpr√©mben az Ar√©n√°ban Marian Cozma meggyilkol√°sa ut√°n?) N√©medi √ļr nem a tragikus sors√ļ kisemberrŇĎl besz√©lt, aki ezzel a tett√©vel ‚Äěki√°ltott‚ÄĚ egy utols√≥t, ijesztŇĎt √©s f√°jdalmasat a t√°rsadalom sz√°m√°ra, hanem Navracsics √©s Kov√°cs Fidesz k√©pviselŇĎ urakat pr√≥b√°lta mentegetni. (N√©medi √ļr azt hangs√ļlyozta, hogy ŇĎk nem szavazt√°k meg a 2007-ben hozott rehabilit√°ci√≥s t√∂rv√©nyt.) K√∂zben m√°sf√©l √©ve korm√°nyoznak m√°r Navracsics √ļr√©k, s a k√©pviselŇĎ, volt frakci√≥vezetŇĎ √ļr nem kevesebb ma, mint a minisztereln√∂k helyettese. S k√©t nap alatt azt v√°ltoztatnak meg a k√©tharmadukkal, amit csak akarnak visszamenŇĎlegesen is. Nyilatkozat√°ban engem v√°dol politikai tŇĎke kov√°csol√°s√°val, pedig ha elolvass√°k a Napl√≥ nem sajt√≥t√°j√©koztat√≥val egybek√∂t√∂tt megeml√©kez√©s√ľnkrŇĎl sz√≥l√≥ tud√≥s√≠t√°s√°t, abban √©n csak azt hangs√ļlyoztam f√©lŇĎ, hogy tov√°bbi trag√©di√°k k√∂vetik ezt a trag√©di√°t. S azt mondtam csup√°n, a kisemberre is oda kellene v√©gre figyelni. Ha √Ėn√∂k felelŇĎsen korm√°nyozn√°nak, akkor most nem r√°nk pr√≥b√°ln√°k kenni a bajt, hanem felfogn√°k v√©gre, hogy nem a rehabilit√°ci√≥ szab√°lyoz√°s√°val, hanem a v√©grehajt√°s√°val van a probl√©ma. (Nincs olyasmi a t√∂rv√©nyben egy sz√≥val sem, hogy beteg embert eg√©szs√©gesnek kell nyilv√°n√≠tani.) Sokkal ink√°bb azzal van a baj, hogy az√≥ta olyan t√∂rv√©nyeket hoztak √©s m√°r √Ėn√∂k, aminek ‚Äěeredm√©nyek√©nt‚ÄĚ aki pl. 55 √©vesen rehabilit√°ltnak tekinthetŇĎ, az m√°r k√©ptelen visszat√©rni a munka vil√°g√°ba. Nem tud, mert az az √≠g√©ret√ľk, miszerint 1 milli√≥ √ļj munkahelyet teremtenek, sehol sincs m√©g a megval√≥s√≠t√°s ter√©n. Mert k√∂zmunk√°t is csak keveseknek √©s 4 √≥r√°ban √©s √©hb√©r√©rt lehet szab√°lyoz√°saiknak ‚Äěk√∂sz√∂nhetŇĎen‚ÄĚ v√©gezni, mert a munkan√©lk√ľli seg√©lyt durva m√©rt√©kben √©s a meg√©lhet√©si szint al√° cs√∂kkentett√©k √©s mert a minim√°lb√©rt nem egys√©gesen, hanem ter√ľletenk√©nt √©s rendk√≠v√ľl elt√©rŇĎ m√≥don szab√°lyozt√°k.

N√©medi √ļrnak √≠rom: tessenek v√©gre ezt a ‚Äěf√ľlkeforradalmat‚ÄĚ befejezni √©s tessenek v√©gre az orsz√°g √©rdek√©ben, felelŇĎs m√≥don cselekedni!

Vissza...