Felelőtlenek

2012-01-06 19:12:02

Alcím: Már azt sem tudják, hogy most (és) még ők kormányoznak?

„Veszprém alpolgármestere a megyei nyugdíjbiztosító épülete előtt tartott pénteki sajtótájékoztatóján a Fidesz városi szervezete nevében előbb nagy sajnálatukat fejezte ki, majd, mint "hívő ember és humanista" hozzátette, semmilyen probléma megoldásának nem lehet eszköze az öngyilkosság.”

 -írta mindezt ma a www.veszport.hu egyik tudósításában.

A tudósításból az is kiderült, hogy a magát végső elkeseredésében szívtájékon szúró nyugdíjas haláláért is Gyurcsány Ferenc és én vagyunk a felelősek. Az érvelés körülbelül ennyi: „2007-ben, vagyis Gyurcsány Ferenc kormányzása idején elfogadott törvény végrehajtása keretében történt a rokkant férfi egészségi állapotának felülvizsgálata. A jogszabályt Veszprém megye valamennyi szocialista országgyűlési képviselője megszavazta, ellentétben a Fideszes Kovács Zoltánnal és Navracsics Tiborral - tartotta fontosnak kiemelni Némedi Lajos” Veszprém szintén Fideszes alpolgármestere egy általa összehívott és a „tetthelyen” tartott sajtótájékoztató keretében.

Ugye értik? Ezúttal is a bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű!

Segítsek Önöknek felidézni, hány olyan eset volt Gyurcsány Ferenc kormányzása idejében, amikor a Fidesz, mint ellenzéki politikai párt torkaszakadtából kiabáltatta szimpatizánsaival és képviselőin keresztül, kit és hogyan „gyilkolt meg Gyurcsány” és a szocialista képviselők? Csak két esetet emelek ki. Az egyik Kolonics György hirtelen halála kapcsán zajlott, a másik, ahol a megemlékezéskor a szocialistákat és így engem is „gyilkossággal vádoltak”, Marian Cozma tragikus halála miatt. Akkoriban még Navracsics úr is tartott itt Veszprémben olyan sajtótájékoztatót, ahol arról beszélt, nincs rend az utcákon, kevés a rendőr és emiatt történhetnek meg az ilyen tragikus kimenetelű gyilkosságok. Tudjuk jól, 2010 tavasza óta viszont nincs gond, ugyanis két hét alatt Pintér tábornok sikeren rendet tett az egész országban.

Na, de térjünk vissza a kétségbeesésében önmaga ellen forduló zirci rokkantnyugdíjasra, aki a nyugdíjbiztosító épülete előtt próbált véget vetni életének. A halálhírt olvasva a Napló online oldalán hozzászólásban fejeztem ki a családnak részvétemet és megírtam, mikor megyek oda fejet hajtani ennek a szegény embernek az emléke előtt. S kértem másokat is arra, hogy ha arra járnak, rakjanak ők is oda egy szál virágot vagy egy meggyújtott mécsest. Az általam megjelölt időpontra odajöttek páran mások is, és egy-két érdeklődő sajtós is annak ellenére, hogy én nem hívtam össze Némedi úrral ellentétben semmiféle sajtótájékoztatót. Az persze tény, hogy én is azért mentem még hétfőn oda, hogy felhívjam erre a súlyos problémára a figyelmet és szerettem volna ezzel is elérni, hogy mások, a hivatalos szervek is foglalkozzanak az üggyel.

S az alábbiak hangzottak el ott a részemről: "- Úgy tűnik, hogy ebben az országban a kisembereknek nem fontos a sorsa, olyan törvényeket alkotnak mostanában, amelyek nem nyújtanak kapaszkadót az elesett embereknek. Attól félek, hogy a következő hónapokban tragédiák sora fog bekövetkezni  mondotta Katanics Sándor, a Demokratikus Koalíció tagja." Forrás:Napló

Meglep, hogy ezek után a Fidesz csupán arra képes, hogy engem vádol politikai haszonszerzéssel, de eszébe sincs lépéseket tenni a további tragédiák megelőzése érdekében.

Tényleg nem fogták fel még mindig, hogy másfél éve ők kormányoznak? Még mindig nem értik, hogy elég volt a visszamutogatásból és ha már egyszer kétharmadot kaptak, akkor talán a felelős kormányzást (és önkormányzást) is el kellene nekik végre kezdeni? Önöket nem háborítja fel, hogy azok, akik ma már két nap alatt hoznak törvényeket, ha úgy tetszik Európa szerte ismeretlen módon visszamenőleges hatállyal, s azok, akiknek eszük ágában sincs egyeztetni senkivel (maximum úgy, hogy levelet küld a miniszterelnök nekünk a saját pénzünkből és így nemzeti konzultál velünk), azok 2012. januárjában még mindig azzal védekeznek, hogy Gyurcsány, no meg én hozta 2007-ben ezeket a törvényeket? (Nem kellene félni ennyire sem Gyurcsánytól, sem a Demokratikus Koalíciótól.)

Engem nemcsak ez háborít fel. Felháborít az is, hogy Némedi Lajos (Fidesz) még holtában is bántja ezt a szegény embert. Megfeddi, mert öngyilkosságba menekült. Még jó, hogy engedik a temetőben eltemetni.

Ajánlom még: Ki a gyilkos?

Vissza...