V√°dirat a korm√°ny ellen

2012-01-03 16:43:40

√ćgy jellemezte annak a rokkant f√©rfinak a tett√©t, aki sz√≠ven sz√ļrta mag√°t B√ļz√°s Huba k√∂ltŇĎ. Tucatnyian eml√©keztek h√©tfŇĎn a f√©rfira a nyugd√≠jbiztos√≠t√≥n√°l. Mint arr√≥l besz√°moltunk, az 55 √©ves f√©rfi rokkantnyugd√≠jas cs√∂kkent√©se miatt sz√ļrta sz√≠ven mag√°t a megyei nyugd√≠jbiztos√≠t√≥ √ľgyf√©lszolg√°lat√°n december k√∂zep√©n, szombatra virrad√≥ √©jjel hunyt el a megyei k√≥rh√°zban.

Katanics S√°ndor √∂nkorm√°nyzati k√©pviselŇĎ, a Demokratikus Koal√≠ci√≥ tagjak√©nt a J√≥kai utcai int√©zm√©ny elŇĎtt h√©tfŇĎn √ļgy fogalmazott, √ļgy tŇĪnik, ebben az orsz√°gban a kis emberekrŇĎl nem fontos megeml√©kezni √©s a kis emberek sorsa sem fontos. Mint mondta, tart att√≥l, hogy hasonl√≥ trag√©di√°k sorozata k√∂vetkezik be, mert sokak sorsa v√°lik kil√°t√°stalann√°. A r√∂vid megeml√©kez√©sen B√ļz√°s Huba k√∂ltŇĎ is felsz√≥lalt, mint politik√°t√≥l, p√°rtokt√≥l f√ľggetlen polg√°r. √ögy v√©lte, a f√©rfi tette nem csup√°n egy nagy jajki√°lt√°s a korm√°nyzati int√©zked√©sek ellen, hanem egyenesen v√°dirat a felelŇĎtlen, lelketlen int√©zked√©sek ellen. Nem tudom, ilyen √≠t√©let ellen hova tudna fellebbezni a korm√°nyzat - tette hozz√°. Az esem√©ny v√©g√©n a jelenl√©vŇĎk gyertyagy√ļjt√°ssal √©s vir√°gokkal eml√©keztek a h√©tv√©g√©n elhunyt f√©rfira.

Ide klikkelve érheti el a hír forrását a Veszport.hu-n.

B√ļz√°s Huba eljuttatta hozz√°m √≠r√°sban is a v√©lem√©ny√©t, amit az al√°bbiakban v√°ltoztat√°s n√©lk√ľl k√∂zl√∂k:

B√ļz√°s Huba k√∂ltŇĎ vagyok, az itt megjelent kev√©ssz√°m√ļ gy√°szol√≥k egyike, p√°rtokt√≥l, politik√°t√≥l f√ľggetlen magyar √°llampolg√°r. Megrend√ľl√©ssel √©rtes√ľltem arr√≥l, hogy tegnapelŇĎtt, azaz szombaton - 2011. december 31-√©n - elhal√°lozott az a rokkant nyugd√≠jas "kisember" - nev√©t a sajt√≥ elhallgatta - aki k√©t h√©ttel ezelŇĎtt √∂nkez√©vel √©ppen itt vetett v√©get √©let√©nek. Itt, vagyis Veszpr√©mben, a J√≥kai u.5. sz√°m alatti Korm√°nyhivatal Nyugd√≠jbiztos√≠t√°si Igazgat√≥s√°g√°nak √©p√ľlet√©ben sz√ļrta sz√≠ven mag√°t. Mi√©rt? ElŇĎzŇĎleg kapta meg a korm√°ny bejelentett int√©zked√©se k√∂vetkezm√©nyek√©nt az Igazgat√≥s√°g elutas√≠t√≥ hat√°rozat√°t, amely nyugd√≠j√°t√≥l gyakorlatilag megfosztotta. √Čs ez ellen hi√°ba tiltakozott. Amikor most az √©p√ľlet el√© kegyelettel helyezem a magam m√©cses√©t, el nem hallgathatom ennek vil√°g√°n√°l, hogy k√©ts√©gbeesett embert√°rsunk ezen tette - amely p√°rthovatartoz√°st√≥l f√ľggetlen√ľl mindenkit megrend√≠t -¬† jelk√©pes cselekedet volt:¬† az Ňź √©s √∂v√©i, valamint sorst√°rsai seg√©lyki√°lt√°sa, jajki√°lt√°sa hangzott f√∂l. Hallanunk kell azt is, hogy eme jajki√°lt√°s nemcsak a t√°rsadalom v√©gsŇĎ figyelmeztet√©se lehetett, hanem egyenesen v√°diratnak sz√°nta a korm√°ny felelŇĎtlen, lelketlen, embertelen int√©zked√©sei ellen. Az √∂nmag√°t sz√≠ven sz√ļrt kisember e tett√©vel a korm√°ny ilyen k√∂vetkezm√©nyekkel j√°r√≥¬†t√∂rv√©nykez√©sei ellen demonstr√°lt. V√°dirata nyom√°n mi most tizenketten, vagy t√∂bben esk√ľdtsz√©kk√© alakulva az emberiess√©g nev√©ben mondunk √≠t√©letet: a korm√°ny bŇĪn√∂s d√∂nt√©st hozott!¬† - √Čs az elvett p√©nzeken √©pp ma √∂nmag√°t √ľnnepli. - Ezen √≠t√©let ellen a korm√°nyzat ugyan hov√° fellebbezhetne? It√©let√ľnket a legmagasabb f√≥rum, az Isten is j√≥v√°hagyn√°.
 
 A Napló is foglalkozott a témával: Jajkiáltás, de vád is
 
√Čs itt egy m√°sik tud√≥s√≠t√°s is!

Vissza...