Tüntetés a Köztársaságért!

2011-12-28 13:59:32

Orbán Viktor és cinkosai felszámolták a demokráciát és a jogállamot Magyarországon.Nem elég nekik, hogy az ország az államcsőd felé halad, a bóvlikormány még arra is vetemedik, hogy egypárti, illegitim, demokraták számára elfogadhatatlan alaptörvényüket 13 millió forintból megünneplik az Operaházban.

A hírek szerint Erkel, Liszt, Bartók és Kodály muzsikája csendül fel, holott például Bartók az efféle kirekesztő politika miatt hagyta el Magyarországot. A kiváló magyar zeneszerzők már nem tudnak tiltakozni, de a jelenkor demokratái még megtehetik.

A Demokratikus Koalíció január 2-án 19 órára demonstrációt hirdet az Andrássy útra a Magyar Állami Operaház elé. Arra kérünk mindenkit, aki szívében őrzi a Köztársaság eszményét, hozzon magával fáklyát, gyertyát vagy mécsest, hogy tiltakozzunk az alaptörvénynek hazudott tákolmány ellen.

Nagy pillanat volt december 23-a, a Gyorskocsi utcai koalíció spontán megszületése. Hiszünk abban, hogy a karácsony előtt létrejött ellenzéki együttműködés folytatódhat, ezért szeretettel várjuk a demokratikus pártokat és civil szervezeteket, az őket támogató polgárokat: üzenjünk együtt az Operában öntömjénező Fidesznek és kapcsolt részeinek.  Tiltakozzunk, hogy egyeztetés nélkül készítettek maguknak alkotmányt, ráadásul cinikus módon ezt is meg is ünneplik. Mutassuk meg, hogy elegünk van, és lesz elég erőnk, hogy az Orbán-rezsim bukása után helyreállítsuk az alkotmányos demokráciát.

Tarts Te is velünk!

Molnár Csaba

Egy hír erről a Nol.hu-n.

Demokratikus Koalíció

ügyvezető alelnök

Vissza...