Orbán! Te tetted ezt!

2011-12-28 13:32:56

Lehet hivatkozni Gyurcsányra, az elmúlt nyolc évre. Lehet hivatkozni a gazdasági válságra és minden másra. De ezek üres és alaptalan hivatkozások. Azért, hogy emberek ezrei (tízezrei) sorba álltak egy tál meleg ételért Te vagy a felelős Viktor!

Te és a hűbéreseid! Közvetlenül Te, közvetve a kormány és az összes képviselő, akik megszavazták az őrült ötleteid, amiket törvénybe foglaltál. Legfőképp az egykulcsos adórendszert, amivel a talpnyalóid és a gazdagok jártak jól. Azok, akik átlagos vagy az alatti jövedelemmel rendelkeztek mind rosszul jártak. És most azok közül is sokan sorba álltak, akik eddig, ha nehezen is, de megálltak a saját lábukon.

Viktor! A Te bűnöd, hogy emberek ezrei feladva utolsó csepp büszkeségüket, feladva a maradék önbecsülésüket beálltak egy olyan sorba ahova eddig csak hajléktalanok és koldusok álltak. Mit gondolsz, milyen lelkiállapotban vannak ezek az emberek? Mit gondolsz mi vezette oda az embereket? Azt hiszem, erről fogalmad sincs, de én elárulom neked. A reménytelenség, az apátia és egy kis maradék létfenntartási ösztön. Ösztön, mert élni kell. De a legszomorúbb az egészben az, hogy a sorban már gyerekes családok is álltak. Odamentek, mert élni kell, a gyerekeknek enni kell.

Viktor! Jártál Te arra aznap? Láttad legalább a képeket? Nem mozdult meg benned semmi? Vagy annyira kiveszett már belőled (ha volt egyáltalán) az empátia, a szolidaritás, hogy egy vállrándítással elintézted? Ma reggel borotválkoztál? Bele tudtál nézni a tükörbe? Mert ha egy egész kicsi lelkiismeret még maradt benned (amit kétlek) akkor két dolog közt választhatsz: 1. Visszavonod a törvényeid és kialakítasz egy olyan rendszert, amiben az emberek valós többségének meglesz a létbiztonsága. 2. Szakállat növesztesz, hogy ne kelljen tükörbe nézned. Ha egyiket sem teszed, azzal azt bizonyítod, hogy a lelkiismereted teljesen elveszett.

Viktor! Tudom, hogy nem hallgatsz senkire, én mégis mondok neked valamit! Vigyázz! Nagyon vigyázz, hogy meddig mész el! Ezek az emberek, akik most sorban álltak nem a Te futballhuligánjaid, ezek az emberek nem hangoskodó csőcselék. Ezek az emberek elkeseredettek, de még halkan tűrnek. De nem tudni meddig. Akkora már a feszültség, hogy a legkisebb szikra is fellobbanthatja a lángot. Előfordulhat, hogy a legközelebbi nagy sorálláskor valaki elzokogja, hogy éhen halt a gyereke és ez végigvonul a soron. Esetleg valaki rákontráz, hogy az övé is. Ez lehet egy olyan szikra, amitől a tömeg beindul. Tudod Viktor ez a tömeg nem fog megállni egy vízágyútól, nem fog megállni a rendőrsorfalnál. Mit csinálsz akkor, közéjük lövetsz? Mivel? Gumilövedékkel vagy, ahogy a párttársad 2006-ban reklamálta az akkori hatalomtól, éles lőszerrel? Még ezt is megteheted (kétharmadra hivatkozva megtettél Te már sok mindent), de tudnod kell ez a tömeg nem fog megállni még a lövésekre sem, ezek az emberek annyira kilátástalannak látják a helyzetüket, hogy nem gondolnak majd az életükre. Azt fogják gondolni, mindegy hogy éhen halok vagy lelőnek. Hova menekülsz akkor Viktor? A Parlament épülete nem fog megvédeni. Senki sem fog megvédeni! Meglátod majd a mostani hűbéreseid hogyan fognak patkányokként visítva elrohanni mellőled.

Viktor! Jól gondold meg mit teszel! Most még talán nem késő!

Forrás: okos-tojas.blog.hu

Vissza...