Bűnrészesség

2011-12-22 14:47:30

Iványi Gábor metodista lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke is tiltakozó böjtöt (nem hívőknek éhségsztrájkot) hirdetet, a polgári engedetlenség minden elfogadható formájával való tiltakozásra hívott fel. Kiáltványa összhangban van a Budapesti Autonóm Gyülekezet felhívásával,

és mintegy folytatása az Izsák-Bács Jeremiás és Soós Péter lelkészek Strasbourgban megkezdett böjtjének, valamint egybecseng a Magyar Demokratikus Charta közleményével is, amely szerint bűnrészesség az Orbán-kormánnyal való minden együttműködés, legitimáció, kollaboráció, nem beszélve azok felelősségéről, akik akár politikusként, újságíróként, közalkalmazottként vagy alkotmánybíróként kiszolgálják a diktatúra önkényét. Az Amerikai Népszava minden erejével támogatja a kezdeményezést és olvasóit Iványi Gábor felhívásához való csatlakozásra hívja fel.

K I B Ă– J T Ă– L J Ăś K

míg a magyar kormány és  a kétharmados törvényalkotó többség

  1. visszatér a jogállamiság útjára, visszavonja, az Alkotmányt, helyenként saját Alaptörvényét és a nemzetközi normákat sértő, egyeztetés nélkül keresztülerőltetett, úgynevezett sarkalatos és egyéb törvényeit: az ország pénzével és gazdasági lehetőségeivel bölcsen és szerényen bánik, és tartózkodik polgárainak megbántásától, megvetésétől;
  2. amennyiben erre a hajdani kétharmados felhatalmazására hivatkozó hatalom nem mutatna hajlandóságot, addig böjtölünk (vagy folytatunk éhségsztrájkot és támogatjuk a polgári engedetlenség minden elfogadható formáját), míg a magáról megfeledkezett, és sem belső, sem külső kritikákra és intelmekre nem hallgató birtokosai az ország irányítását át nem adják azoknak, akik az ország egésze, annak minden politikai, gazdasági, szociális és egyéb ügye iránt elkötelezettek, és tartják magukat az írott és íratlan szabályokhoz.

Ezért

csatlakozva azokhoz, akik az egyházi jogainkon esett sérelem vagy a szólásszabadság megsértése miatt máris böjtbe, éhségsztrájkba kezdtek http://bojt.atw.hu címen csatlakozási lehetőséget biztosítunk (tiltakozási irodát hozunk létre) azok számára, akik kezdeményezésünket nyíltan, valódi nevükkel és (email) címükkel vállalják. A tiltakozásban részt vevők nevét a Népszava ígérete szerint folyamatosan közli. Mindenkit arra bátorítunk, hogy csupán hetente legfeljebb egy napot böjtöljön és adjon lehetőséget másoknak is, hogy ebben a láncban részt vegyenek. Azok számára, akik egészségügyi vagy más okból az élelemtől való tartózkodást nem vállalhatják, böjtmegváltást javaslunk. Ez azt jelenti, hogy az ekképpen mozgalmunkhoz csatlakozó személy az egy napra szánt étkezési költségét kínálja fel és juttatja el a 11708001-20562618 (közlemény rovatban tüntessék fel: „Böjt”) elkülönített számlára, amelyből elsősorban a magukra hagyott, nélkülöző vidéki szegényeinket, köztük is elsősorban az éhezős és fázó gyermekeket szeretnénk támogatni.

Azt akarjuk elérni, hogy Magyarország egyes akarnokok szűk magánérdekeket követő zárt társaságából újra a köz társasága legyen!

Budapest, 2011. december 22.

A változást kívánók nevében:

Iványi Gábor

Forrás: Amerikai Népszava

Vissza...