Megint kíváncsi a minisztérium

2011-12-21 20:36:28

Újabb, rövid határidős adatgyűjtésbe kezdett az illetékes minisztérium, ezúttal az érdekli őket, a közalkalmazottak közül ki tervez végtörlesztést. Mint arról beszámoltunk, nemrégiben arról kellett 24 órán belül a köztisztviselőknek és a közalkalmazottaknak nyilatkozniuk, hogy rendelkeznek-e és ha igen, mekkora összegű devizaalapú, lakáscélú hitellel.

Az így begyűjtött adatok sorsáról egyelőre nem tudni pontos információkat, de elméletileg azt az igényt mérték fel, kik élnének azzal a lehetőséggel, hogy a munkáltató átvállalja 7,5 millió forintig hitelüket.

Most egy újabb adatot kell szolgáltatniuk magukról a devizahiteles közalkalmazottaknak. A határidő ismét elég szűkös, 24 órán belül kell tájékoztatniuk munkáltatójukat, élnek-e a végtörlesztés lehetőségével – tudtuk meg Katanics Sándortól.

Az önkormányzati képviselő, aki egyben az egyik önkormányzati intézmény alkalmazottja is, elmondta azt is, a kiküldött levélben segítségképpen mindössze annyit javasolnak, ha szükséges, adjanak a munkavállalóknak pár nap szabadságot az ügyintézéshez.

Úgy véli felháborító, ami történik. Mint fogalmazott, a múltkori felmérés még legalább azzal az illúzióval kecsegtetett, esetleg segít a munkáltató, most pedig arra kíváncsiak, ki tudja összeszedni a végtörlesztéshez szükséges pénzt.

Aggályosnak tartja azt is, hogy egy demokratikus berendezkedésű országban a valós célok feltárása nélkül gyűjtenek adatokat, s ki tudja, mire használják fel a későbbiekben azokat és vajon milyen garancia van arra, hogy később esetleg nem kerülnek illetéktelen kezekbe a most kiadott adatok.

Ide klikkelve érheti el a Veszport.hu-n megjelent írást.

Vissza...