Megszüntetik a Klubrádiót!

2011-12-20 20:47:06

Három budapesti frekvenciát osztott újra a médiahatóság médiatanácsa kedden. A döntés értelmében megszűnik a Klub Rádió és a Rádió1 budapesti sugárzása, ez utóbbi frekvenciájára költözik a sajátját elvesztő Juventus.

A Klub Rádió és a Juventus eddigi frekvenciáját idén alapított cégek, az Autórádió és a Prodo Voice kapták meg.

Három fővárosi rádiófrekvencia sorsáról döntött kedden a médiahatóság médiatanácsa. Az NMHH közleményéből kiderül, hogy a Klub Rádió elveszíti a 95,3 MHz-es frekvenciáját. A frekvenciára az Autórádió Műsorszolgáltató Kft.-vel kötnek majd műsorszolgáltatási szerződést.

Vicsek: A demokrácia megcsúfolása

„Felháborítónak tartjuk a döntést, ezzel megsértik a Klubrádió félmillió hallgatóját” – kommentálta az NMHH döntését Vicsek Ferenc a rádió főszerkesztője, aki szerint a demokrácia megcsúfolása, hogy az NMHH a döntés indoklásában arra hivatkozott azért egy idén bejegyzett cég kapta meg a Klubrádió által tíz éve használt frekvenciát, mert többtízmillió forinttal többet ajánlott, mint a pályázatban minimumként meghatározott összeg

A Klubrádiónak még van némi esélye, hogy fővárosi frekvenciához jusson, mivel januárban pert indítottak amiatt, hogy az NMHH felülbírálva a korábbi döntést visszavonta nyertes pályázatukat a 92,9-es frekvenciára.

Pert nyernek vagy netre mennek

A médiahatóság arra hivatkozva érvénytelenítette decemberben a Klubrádió nyertes pályázatát, hogy a törvény szerint egy tulajdonos nem működtethet két rádiót, miközben a Klubrádió már a pályázati anyagában leszögezte, hogyha megkapják a 92,9-et, akkor a 95,3-on befejezik a sugárzást. Most ez már nem is kérdés, hiszen hivatalosan is elvesztették eddigi frekvenciájukat.

Októberben azt nyilatkozta Arató András, a rádió vezérigazgatója, hogy a per kimenetelében nem kételkedik. mint mondta „ezt a pert nem lehet jogállami keretek között elveszíteni”. Ugyanakkor, ha sem a 92,9-es, sem pedig a 95,3-as frekvenciát nem kapja meg a Klubrádió, akkor feltehetően a neten sugároznak tovább. Legalábbis ez olvasható ki abból az őszi nyilatkozatból, amely szerint „léteznek ma már olyan technikai megoldások, amelyekkel széles tömegekhez is el lehet juttatni az élő hangot is”.

Ide klikkelve olvashatja tovább az Index.hu-n megjelent hírt.

Vissza...