A diktátor a focit szereti

2011-12-19 21:15:00

Szijjártó Péter, Orbán Viktor magyar hangja, megvédte szeretett vezére futballmániáját, amelynek keretében 100 milliárdot költenek a gazdasági csőd szélén levő országban futballstadionokra, olyan futballistáknak, akik húsz éve nem ismerik az átlépős cselt, 3 milliárd forintot adnak a Diktátor által alapított felcsúti futballakadémiának, miközben gyerekek éheznek az országban.

Szijjártó, aki kötelességből szintén elkezdett futballozni nemrégen, azt mondta, hogy azért fontosabb a futballiskola, mint a közétkeztetés, mert a tehetséges gyerekek így kinőhetik magukat. De miért nem nőhetik ki magukat a tehetséges úszó vagy futó vagy pingpongozó vagy kézilabdázó tehetségek ugyancsak százmilliárdokért? A válasz egyszerű: a Diktátor a futballt szereti, nem a kézilabdát, ezért mindenkinek azt kell szeretni. Ha egy gyereknek máshoz lenne tehetsége, azt felejtse el, csak a futballista tehetség fontos (lásd még: Orbán Gáspár esetét a pattogós labdával).

Hogy a Diktátor saját hóbortjára tízmilliárdokat költ az adófizetők pénzéből, hogy saját falujában a saját maga alapította futballiskola 3 milliárdot kap közpénzből, a hatalommal való visszaélés tipikus esete, vagyis bűncselekmény. A Diktátor Papagája szerint ez a magyar nép érdeke.

Az alábbiakban olvassuk el az MTI AgitProp Hírcentrum híradását arról, miért fontos milliárdokat költeni a futballra, amíg nincs rendes közétkeztetés:

“A szocialista Varga László az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében bírálta a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia közpénzzel történő támogatását. Azt írta: “Orbán Viktor felcsúti, önmaga által alapított Puskás fociakadémiájának ad 3, azaz hárommilliárd forint közpénzt az MLSZ elnöksége Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Matolcsy György adópolitikáért felelős miniszter jóváhagyásával. Ezzel a miniszterelnök tehát felvállalta: fontosabbnak tartja a futballt, mint például a közétkeztetést”.

A kormányfő szóvivője erre válaszul azt közölte az MTI-vel, az MSZP-nek nyolc éve lett volna arra, hogy tegyen valamit a gyermekek helyzetének javításáért, “ehelyett kormányzásuk és folyamatos megszorító csomagjaik egyik legfőbb vesztesei éppen hogy a gyermekek voltak”.

Szijjártó Péter szerint nagyon helyes, hogy Magyarországon egyre több olyan kezdeményezés és intézmény van, ahol segítik, támogatják a tehetséges gyermekeket. Jó lenne, ha még több ilyen intézmény működne, mert az még több tehetséges gyermek támogatását jelentené – fűzte hozzá.

Leszögezte: “a nemzeti ügyek kormánya fontosnak tart és támogat minden olyan kezdeményezést, amely magas színvonalú oktatási, nevelési és sportolási feltételeket teremt a gyermekek és fiatalok számára”.

“Ebben a munkában ma Magyarországon a labdarúgó-akadémiák élen járnak, így akik a pillanatnyi politikai haszonszerzés érdekében ezeket az intézményeket támadják, igazából gyermekek százaitól-ezreitől akarják elvenni annak lehetőségét, hogy kemény munkával kibontakoztassák tehetségüket” – zárul a miniszterelnök szóvivőjének közleménye.”

Forrás: Amerikai Népszava

Vissza...