Hangvilla, te drága!

2011-12-16 18:14:48

Egymilliárdos kötelezettségvállalás már van, adatok, számítások, konkrét elképzelések az új kulturális rendszerről még nincsenek - ismét napirenden volt a Hangvilla a csütörtöki közgyűlésen.

Sürgősséggel tárgyalta meg a csütörtöki közgyűlés a Hangvilla kapcsán kötendő szerződéseket. Katanics Sándor a sürgősséget nem látta indokoltnak, mivel a novemberi testületi ülésen meghozott határozatban szerepelt az, hogy decemberben ismét napirendre tűzik az ügyet. Mint mondta, kezdi azt hinni, ennek oka az, hogy kevesebb lehetősége legyen megismerni az érintetteknek az előterjesztést.

Brányi Mária alpolgármester előterjesztőként elmondta, most a társasági szerződés megalkotásáról, az üzletrészek vételi jogáról, illetve a szolgáltatás-vásárlásról döntenek.

Hartmann Ferenc kiemelte, fontos a projekt a város jövője szempontjából, egyúttal át is rendezi a kulturális életet, a gond azonban az, hogy ennek részleteiről és módjáról semmit nem tudni, mert csak jövőre foglalkoznak ezekkel a kérdésekkel. Pedig egy ilyen jelentős döntésnél ismerni kellene a körülményeket - tette hozzá. Emlékeztetett arra is a szocialista képviselő, hogy a legutóbbi közgyűlésen is kérte, számokkal támasszák alá a szóban forgó összegeket, de ez azóta sem történt meg. Úgy szavaznak, hogy nem is tudják, mire költenek évi 150 milliót, összesen több mint egymilliárdot - fogalmazott.

Hasonlóképpen vélekedett Gerstmár Ferenc is, az LMP képviselője szintén arra hívta fel a figyelmet, úgy vállalják az egymilliárdos kötelezettséget, hogy nem tudják, miként alakul át a város kulturális rendszere, mi lesz a VMK-val vagy az önkormányzathoz kerülő új intézményekkel, mint a Hemo. Katanics Sándor is erre utalt, mint mondta, "megelőzte a szekér a lovat".

Nagy Piroska szerint is előbb ki kellene jelölni az általános célokat, és felvetette, ha a város 2018-tól 100 százalékos tulajdonos lesz a Swing-Swing Kft.-nek, akkor miért vásárol még további három évig szolgáltatást ettől a cégtől évi több tízmillió forintért. Ugyanerre volt kíváncsi Forgóné Kelemen Judit is, a Jobbikos képviselő nem látja biztosítottnak a szükséges forrásokat.

Brányi Mária reagálásában kifejtette, az épület új helyzetet teremt a város kulturális életében és nem maradhat változatlan az intézményrendszer. Szólt arról is, a döntések előkészítése folyamatban van, a 2021-ig tartó szolgáltatás-vásárlást pedig az indokolja, hogy a cég hitelszerződése akkor jár le.

A közgyűlés végül Forgóné Kelemen Judit nem szavazata és a többi ellenzéki képviselő tartózkodása mellett fogadta el a szerződéseket.

Ide kattintva érheti el a cikk forrását a Veszport.hu-n.

Érdemes elolvasni a közgyűlésen történtekkel kapcsoaltosan az alábbi híreket is:

Jövőre jön a telekadó

Két hét múlva miénk a Petőfi Színház

Vége a Várkert-vizsgálatnak

Vissza...