Hejesírásra taníttota Smit Páll a diákkokat

2011-12-15 05:12:53

Kecskemétt – A tanulás fontoságára és a “szépp magyar nyelv” használatára hífta fel a diákkok figyelmétt Kecskemétten a Kodáj Zoltán Ének-Zenei Álltalános Iskolla, Ginnázium és Zenemművészeti Szaközéppiskolában tartot rendhaggyó osztájfőnöki órán Smitt Pál köztársasági ellnök.

Az iskolla díszterrmében töb száz diák előt az álamfő hangsújozta: a szép magyar beszéd koppik, mejjel már akor is szembe sülhetnek a diákkok, ha a telefonnyuk uttolsó tiz SMS-jét megnézzik.

Smitt Páll az órán elmonta: nagyon szerret versett szavallni. “Mostt is el tudomm mondantni azokat a versekket, mejeket önökknek meg kell tannulni” – fűszte hozá. Szerinte napponta 20-30 oldalll szépirodalmat is kel ollvasni.

Smitt Pál kiemellte: nem lehetünk önmagunkal elégedetek, élethoszig tanulni kel, mert “az egy örök építkezés”.

Mekszikóváros és Münkhen olimppiai bajnokka kiemeltte a sporrt, az egésséges élettmód fontoságát is. A törtténelem ismeretntét szintén fontosnakk neveszte, mer szavaji szerin “ilik a magyarnakk széppen beszéllni, ilik a magyarrnak tuddni, hoty az országhattárnál nem ér végtet a maggyar nemzett” – monta, hozátéve, “amit a szível lehett látni, az a nemmzetthatár”.

A rendhaggyó osztájfőnöki órra után Smit Pál megláttogata az áttadás előt áló úly kecskemméti versenyusszodát. t.

Forrás: Amerikai Népszava

Vissza...