Várkert a Seychelle-szigeteken

2011-12-14 07:11:29

Tovább gyűrűzik a Várkert néven ismert veszprémi szórakozóhely bérbeadása körüli bonyodalom. A régi bérlőnek hátralékai voltak, mennie kellett, az új bérleti szerződés megkötése pedig kisebb botránnyal járt. Az új bérlő ugyanis nyilvános pályázat nélkül jutott a bérleményhez (Baumgartner Lajos a tulajdonosi bizottság elnöke emiatt lemondott, majd menesztették a bizottságból is), s a valós kilétét is homály fedi.

Nem is fogunk megtudni róla, semmit, mert miközben az illetékesek az ügy körül tébláboltak az élet nem állt meg, s a bérlő, azaz a Várclub Kft. néven bejegyzett cég „elköltözött” a Seychelle-szigetekre.

Azóta számos kirívóan provokatív feltételezés színesíti a városi történetet arról, ki és miként keveredett az ügybe, milyen tulajdonosi struktúra lapul az offshore cég mögött, s a feltevések nyomán csak úgy röpködnek a milliók. De mi az, amit dokumentumok is igazolnak?

Október 26-án a vagyonkezelő egy olyan bérlővel (dr. Flőrich András) kötött szerződést a Várkertre, aki éppen aznap költözött az egyik ügyvédi irodából a másikba, a Budapesti útiból a Szabadság tér 15. szám alá. Az utóbbira a minap (dec. 12-én) került ki egy tábla.

Nem a táblával van azonban baj, hanem azzal, hogy feltűnő gubanc éktelenkedik a hivatalos okiratok dátumai körül. Az október 26-i szerződés aláíráskor lekért cégkivonat a Várclub Kft. korábbi tulajdonosának adatait és címét tartalmazta (telephelye dr. Flőrich András  ügyvédi irodája), holott október 19-e  óta már nem ő, hanem egy  Domino Marketing Ltd.  a tulajdonos, viszont a tulajdonjogot jóval később, csak november 9-én jegyzik be. Az offshore cég a Seychelle-szigeteken székel, így a jótékony homályba vesző tulajdonosi struktúra mára már teljes egészében eltűnőben van. Bár nem nehéz kibogozni a szálakat, hiszen a korábbi tulajdonos nagyon is ismert azok körében, akik a bérbeadásról tárgyaltak vele, s nyilván választ tudna adni néhány nyomós kérdésre. És itt lépnek képbe az önkormányzat illetékesei, akik - mint Porga Gyula polgármester hangsúlyozza - nem nyomozó hatóság, nyilván a kérdéseket sem ők teszik fel.  A polgármester jóhiszeműen azt remélte, hogy a hivatal felszólítására a bérlő elhagyja a létesítmény,  de az új bérlőnek esze ágában sincs kiköltözni, hiszen szabályos szerződéssel jutott a bérleményhez, az önkormányzat viszont semmisnek tekinti a szerződést, s az ügyet jogi útra tereli.


További részletek, dokumentumok ide klikkelve érhetőek el a naplo-online.hu-n.

Vissza...