Söprik a padlást

2011-12-12 20:46:55

A 2011. november 24-i közgyűlésen Brányi Mária volt az előterjesztője annak a napirendi pontnak, aminek a keretében Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata határozatot hozott a 2012. évi vagyongazdálkodási irányelveinek meghatározásáról.

A határozati javaslat az ülésen módosult a Jobbik listás képviselője javaslatára (Még hogy nincs együttműködés a Jobbik és a Fidesz között?). Az előterjesztő Brányi Mária a javaslatot befogadta. A javaslat így szól: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése javaslatot tesz a Veszprém Megyei Jogú Város tulajdonában, közös fenntartásában lévő valamennyi közoktatási intézménye alapító okiratának általános felülvizsgálatára, és az alapító okiratból azon vagyonelemek kivételére, amelyek az alapfeladat ellátásához nem szükségesek.

Ugye értik? Ha véletlenül mégsem, segítek!

Mielőtt állami kezelésbe vennék az oktatási intézményeinket, kiveszik az alapító okiratból azokat a vagyonelemeket, amelyek jól hasznosíthatóak.

Ha jól sejtem így pl. a belvárosi sportcsarnokot, mert azt szeretnék mielőbb értékesíteni a közelében lévő egyházi oktatási intézmények számára. Az előterjesztést nem is olyan rég egy oktatási bizottsági ülés megkezdése előtt,  az utolsó pillanatban vonták vissza, pedig már tárgyalásra is előkészítették.

A mai döntéshozók helyében jobban aggódnék a jövő Budai Gyuláitól. Mi lesz, ha a rekvirálók rájönnek a csínytevésre, azaz a „begyűjtött termés” egy részének az elrejtésére?

Volt már ilyesmi az ötvenes években. Amikor megjöttek a Begyűjtési Minisztérium emberei, még a padlásokat is lesöpörték. S ha nem vihették, ami elő volt írva, pénzbüntetések következtek, sőt elárverezték a beszolgáltatást megtagadó vagyontárgyait.

Így állunk a hamarosan ránk köszöntő új egypártrendszer hajnalán. Ezt a pártot már nem úgy hívják, hogy a Magyar Dolgozók Pártja, s a vezetője sem az egykor volt Rákosi pajtás.

Egy kis múltidéző!

Vissza...