"MegyĂĽnk a falnak"

2011-12-02 07:16:55

Várpalota - Közel 250 szimpatizáns előtt beszélt a Demokratikus Koalíció terveiről Gyurcsány Ferenc pártelnök a DK megyei toborzó gyűlésén, amelyet csütörtökön tartottak a Jó Szerencsét Művelődési Központban. - Veszprém megyének három nagy lehetősége van, az idegenforgalom, az ipar és az oktatás.

Azonban a távol élőknek nem jut mindez azonnal eszébe a megyéről, s ez közös felelősségünk. Az önkormányzati intézmények jelentős részének most zajló államosítása épp az utóbbi lehetőséget viszi el a megyéből: hogy a Dunántúl nagy oktatási központjává váljon - mondta el a fórumot megelőző sajtóbeszélgetésen Gyurcsány Ferenc, aki hozzátette, „megyünk a falnak hihetetlen erővel, s a kormány mindezt nem veszi észre.

Akkora pofont fogunk kapni, amelyre nem volt példa az elmúlt 20 évben. Így aztán egy korábban nem várt lehetőség is adódik arra, hogy újragondolja magát az ország, s a kormánnyal szembenálló progresszív baloldal is”.Az országgyűlés elé beterjesztett új választási törvénnyel kapcsolatban Gyurcsány Ferenc megjegyezte, az elmúlt pár napban az ellenzéki szakemberek kiszámolták, hét-kilenc százalékkal több embernek kell támogatnia a baloldalt, hogy le tudják váltani a Fideszt, akik szerinte felrúgták az egyenlő pályák-egyenlő esélyek konszenzust. - Lehet időlegesen győzni, de az emberek csalást fognak emlegetni a választás kapcsán. A vége az lesz, hogy neki fognak menni a kormánynak, konfliktusok sokasága fog származni ebből a törvényből - jegyezte meg a pártelnök. - Veszprém megye nagyobb városaiban az elkövetkező hetekben mindenhol megalakulnak majd a Demokratikus Koalíció helyi szervezetei - mondta el a Napló megyei helyzetet firtató kérdésére Gyurcsány Ferenc. - Nincs kétségem afelől sem, hogy februárig országos szinten át fogjuk lépni az öt százalékos parlamenti küszöböt, ami különösen nagy dolog egy fiatal párt esetében.

Ide kattintva érheti el a cikk forrását a naplo-online.hu-n!

Ha ide klikkel, meg is hallgathatja Gyurcsány Ferencet!

A Tagtoborzás Gyurcsánnyal c. írás a veszport.hu-n ide klikkelve érhető el.

Vissza...