Bojkottra van szükség?

2011-11-26 13:58:46

Igen, a választójogi törvény módosításának a vitáját illetően a parlamentben mindenképpen! S ha a "2/3" felhatalmazásával visszaélő Fidesz megszavazza ezt a demokráciaellenes javaslatot, akkor magát a választást is. S az ajánlószelvények gyűjtésében, átadásában sem szabad részt venni, mert az már önmagában alkalmas arra, hogy annak alapján listázások történjenek és elveszítsék emberek a véleményük kifejtése, szimpátiájuk kifejezése miatt a munkahelyüket. 

Ha Ön köztisztviselő vagy közalkalmazott, "merne mást ajánlani", mint a Fidesz jelöltjét?

 Bóvlivá lettünk. Bóvli lett a magyar gazdaság teljesítménye Orbán alatt. Ma erről szól szinte minden. De ha nem vigyázunk, bóvli lesz a magyar demokrácia is. Silány, ócska. Ez is Orbán bűne lesz, de ha nem leszünk észnél, akkor a miénk is. Miénk is, ha szó nélkül engedjük.

Orbánék új választójogi törvényt nyújtottak be a Parlamentnek. Senkivel nem tárgyaltak. Ahogy egypárti lett az Alkotmány, úgy egypárti lehet a választási jog is. Mint a pártállam idején. Azt hiszik (üzenik, gondolják?), hogy a Fidesz pártérdeke azonos a Köztársaság érdekével. Alávalók.

A Parlamentnek benyújtott tervezet minden elemében a Fidesznek kedvez és hátrányba hozza az ellenzéket. Célja nem a tagolt magyar társadalom demokratikus politikai képviseletének megteremtése, hanem a Fidesz hatalmának időbeli kiterjesztése.

Bajban vagyunk. A Fidesz le akar gázolni bennünket. Szerintem ne nézzünk csendben.

Meg kellene fontolnunk, hogy bojkottáljuk a törvény parlamenti vitáját. Ettől csak akkor szabadna eltekinteni, ha a Fidesz előzetes garanciát ad arra, hogy a demokratikus ellenzék támogatása nélkül nem fogad el új választási törvényt. Azt gondolom ugyanis, hogy teljesen értelmetlen módosító indítványok sokaságának benyújtásával azt a látszatot kelteni, hogy normális, demokratikus eljárásról van szó. Mert amit látunk, az kérem az önkény diktátuma, a „forradalom” diktátuma.

Persze látom, szinte semmi nem számít a Fidesznek. Még mindig csalhatatlannak, örökkévalónak, halhatatlannak hiszik magukat. De tévednek. Nincs demokratikus hatalomgyakorlás demokratikus felhatalmazás nélkül. Ezzel a választójogi törvénnyel nem lehet demokratikus felhatalmazást szerezni. Mert ez az önkény törvénye.

Ha minden így marad, akkor jön a következő kérdés. Szabad-e részt venni a Fidesz most javasolt szabályai szerint a következő választásokon? Hajlok arra, hogy nem. Mert csak így láthatják a magyarok, csak így értheti meg a világ, hogy nincs kompromisszum az önkénnyel. Ha megfojtják a szabadságot, a demokráciát, akkor ne segítsünk nekik ezt elrejteni, eltakarni.

Azt mondják Fideszes forrásaink, hogy március 18-án előre hozott választás lesz. Ki tudja, hogy informálnak, vagy dezinformálnak bennünket. De játszani akarnak velünk. És nem mellesleg, hülyének néznek bennünket. Jaj de semmitérők!

Tönkre akarják tenni a fiatal magyar demokráciát. Miért kollaborálnánk velük?

Gyurcsány Ferenc bejegyzése a Facebookon ide kattintva érhető el.

Vissza...