"Johnny Joker" a veszprémi közgyűlésen

2011-11-24 15:53:10

Baumgartner Lajos lemondása (vagy visszahívásának elfogadása...) miatt új elnököt választott a közgyűlés a tulajdonosi bizottság élére csütörtökön. Mint arról beszámoltunk, a Várkert pályáztatás nélküli bérbeadása miatt lemond bizottsági elnöki tisztségéről Baumgartner Lajos.

Nyilatkozni a veszport.hu-nak tegnap nem akart döntése részleteiről és okairól, mint mondta, majd a csütörtöki közgyűlésen napirenden lesz az ügy.

Szándékáról írásban tájékoztatta Porga Gyulát, bár némi ellentmondásba keveredett saját magával. Levele elején ugyanis a tisztségből történő visszahívását kéri, míg a végén pedig lemondása elfogadását.

Mint írja, a grémium a Várclub Kft.-vel kötött szerződés előkészítése időszakában az önkormányzat vagyonrendeletével ellentétes döntést hozott.

A személyét érintő felelősség tisztségéből adódóan nyilvánvaló, ennek minden felelősségét vállalja, de egyúttal nyomatékosan kéri a polgármestert, hogy a hivatali előkészítést végző személyek illetékességét és felelősségét vizsgálja meg, és – eredménytől függően – a személyi konzekvenciákat vonja le.

A Kossuth teremben megtartott közgyűlésen sürgősségi indítványként tárgyalták meg a napirendet. Hartmann Ferenc hozzászólásában úgy fogalmazott, kicsit félti a jelöltet az újabb feladattól, hiszen emellett két részönkormányzatnak, a 158 települést összefogó hulladéklerakó társulásnak is elnöke, illetve egy másik önkormányzati bizottságnak alelnöke. Mint mondta, a testület "Johnny Joker"-nek tekinti Czaun Jánost.

Utódjául a tulajdonosi bizottság élére Czaun Jánost választotta meg a testület, az ellenzékiek közül Gerstmár Ferenc támogatta ezt, míg a többiek tartózkodtak. Mihalovics Péter, a Fidesz frakcióvezetőjének módosító indítványának értelmében - melyet Porga Gyula előterjesztőként elfogadott, a közgyűlés pedig megszavazott - Baumgartner Lajos bizottsági tagságától is "megfosztották", helyette ezentúl Takács László a tulajdonosi grémium tagja. 

Baumgartner Lajos a voksolás idejére a Kossuth terem másik felére vonult, és nem is vett részt a szavazáson.

Ide klikkelve érheti el a cikk forrását a Veszport.hu-n.

Ha szeretne többet megtudni a közgyűlésen történtekről, érdemes ide kattintva elolvasni egy másik tudósítást is a Veszport.huról.

S a naplo-online.hu írása is érdekes információkhoz juttatja, ha ide kattint!

A második oldalt is érdemes elolvasni!

Íme egy kis ízelítő! :-)

"Katanics Sándor kifejezte abbéli örömét, hogy Némedi Lajos visszavonulót fújt, és még egy év haladékot adott a lakosságnak. Némedi Lajos tagadta, hogy ő visszavonulót fújt volna. Szerinte ez a kifejezés 2006 őszén, az őszödi beszéd után lett volna aktuális, és ha ezt tette volna az akkori kormányzat, „akkor nem folyt volna vér Pest utcáin”. Hartmann Ferenc szerint ezzel a kijelentéssel az alpolgármester „rossz utcába lépett”."

Miután 2005-ben eladata, most megveszi a város a volt SÉD mozi épületét! Kattintson ide, ha érdeklik a részletek!

Vissza...