SMS váltás a Naplóban

2011-11-12 10:48:59

2011. nov. 9-én (szerdán) a Napló sms rovatában egy az elmúlt napokban megjelent olvasói levelemre  "észrevétel" érkezett. Tisztelt Katanics Úr! Olvastam a cikkét, értem a problémáját. Egyet elfelejtett: világnézetileg semleges iskola nincs!

Nem ismerek olyan tanárt, aki órája előtt a kilincsre akasztaná világnézeti meggyőződését! A semlegesség valójában rejtett ateizmus. Az ateista iskolák pedig rövid virágzásuk után gyászosan levizsgáztak, főleg etikai téren! Ezt kérem ne felejtse el!

A pénteki ( nov. 11-i) Naplóban jelent meg a szintén sms-ben küldött válaszom.T. 30-570-3657! A világnézetileg semleges iskolák tanulói és tanáraik sem feltétlenül ateisták.(Képzelje, még én sem vagyok az!) Sok-sok olyan tanárt ismerek viszont, aki a világnézetét nem akarja rákényszeríteni a környezetére. Sem tűzzel, sem vassal, sem inkvizícióval. Tisztelettel: Katanics S.

Legnagyobb meglepetésemre és legnagyobb örömömre még pénteken délelőtt kaptam egy sms-t a saját telefonomra.

Tisztelt Katanics Úr! Köszönöm szépen korrekt válaszát. Az sms-t első felindulásomból írtam, ha esetleg megsértettem, nem tehetek mást, elnézését kérem. Jómagam egyébként református vagyok, s valószínűleg elég nagy feladat a katolikus iskoláknak, hogy rámutassanak: középkori elődeik és papjaik sajnos nem sokat tudnak felmutatni az evangélium tanításából. További minden jót kívánok, maradok: Tisztelettel.

Azért osztom meg a honlapom olvasóival ezt a történetet, mert örömmel tölt el, hogy ilyen esetekre is van példa. Olyan esetekre, amikor mi vitatkozó felek, figyelni is tudunk egymásra, és képesek vagyunk megérteni is egymást. Azt kívánom, legyen egyre több ilyen „eset”.

Vissza...