Hoffmann RĂłzsa hazudott?

2011-11-05 21:04:44

A Nefmi helyettes államtitkára egy bizottsági ülésen idézett abból a pedagógus - elbocsátásokat és iskolabezárásokat felvázoló 40 oldalas hatástanulmányból, amelyről aznap Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár azt mondta: ez annyira titkos, hogy ő sem tud róla.

A Népszabadság szerint a dokumentumon Hoffmann Rózsa láttamozó aláírása is szerepel.

A szakképzés átalakítása, a felső tagozatok összevonása, a tankötelezettségi korhatár csökkenése, illetve a gyermeklétszám csökkenéséből adódó pedagógus-létszámcsökkenés miatti összesen 178,92 milliárd forintot lehet megspórolni, közölte a múlt héten az FN24 egy birtokába jutott, nem nyilvános dokumentum alapján. A köznevelési törvény tervezetéhez készült hatástanulmány szerint  633 iskola bezárásával és 8 ezer tanár elbocsátásával lehet számolni.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár csütörtökön egy előadása után sajtótájékoztatót tartott. A Népszabadság szerint itt a hatástanulmányról azt mondta: „Olyannyira titkos, hogy én sem tudok róla”. Az államtitkár szerint ennélfogva a nem létező titkos záradékban szereplő tömeges elbocsátásokkal és iskolabezárásokkal sem kell számolni.

A Népszabadság szerint viszont ugyanezen a napon a parlament oktatási bizottsága előtt éppen Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár beszélt a köznevelési törvény tervezetéről. A lap szerint a meghallgatás egy pontján kezelhetetlen helyzetbe került: egy ellenzéki képviselő csendesen letette Gloviczki asztalára a „nem létező” dokumentumot, rajta Hoffmann Rózsa és Réthelyi miniszter láttamozó aláírásával.

Az Index.hu-n megjelent írást ide klikkelve érheti el.

Beismerték Hoffmann hazugságát címmel ide kattintva olvashat további érdekes információkat az Fn.hír24.hu-n.

Vissza...