Ki győzi le a Fideszt?

2011-10-30 12:28:45

 Bajnai Gordon? Gyurcsány Ferenc? A szocialisták? A Jobbik? Az Egymillióan a sajtószabadságért? Esetleg az LMP?

Heti szavazásunk. Hétvégi rovatunkban legérdekesebb heti szavazásaink eredményeiből szemlézünk.

Ezúttal azt nézzük meg, hogy a Véleményvezér olvasói szerint melyik ellenzéki párt vagy csoport jelen pillanatban a legesélyesebb arra, hogy a Fidesz alternatívájaként tudjon megjelenni.

Hétfői cikkünkben a következőket írtuk az Egymillióan a sajtószabadságért (EMS) demonstrációja után:

"A kormánnyal és a parlamenti ellenzékkel szembeni általános csalódottság szükségszerűen kitermeli az alternatív ellenzéki mozgalmak és közéleti szereplők megjelenését. Október 23-án az Egymillióan a sajtószabadságért (EMS) mozgalom kapta meg az esélyt és a ritka jó médialehetőséget, hogy egy ilyen alternatív szerveződésként országosan is megjelenítse magát. Számunkra úgy tűnik, hogy a lehetőséggel nem tudtak élni. (…) Az elkövetkező években minden bizonnyal még számos kísérletet fogunk látni arra, hogy új politikai mozgalmak a Fidesz-kormány alternatíváiként pozicionálják magukat. És ha végignézünk a parlamenti ellenzék sorain, akkor azt kell mondanunk, ilyen kísérletekre az egész országnak szüksége van."
Új ellenzék: kérjük a következő jelentkezőt!

Olvasóinknak a következő kérdést tettük fel: Szerinted melyik ellenzéki párt vagy csoport a legesélyesebb arra, hogy a Fidesz alternatívájaként tudjon megjelenni?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6000-nél is több válasz érkezett. Olvasóink közül messze a legtöbben, 39%-nyian úgy gondolják, Bajnai Gordon és köre a legesélyesebb arra, hogy a jelenlegi kormánypárt alternatívájaként jelenjenek meg. Az eredmény nem meglepő: a hónap elején majd' 14 ezer olvasónk értékelte akkori szavazásunkon igen pozitívra a Bajnai-kormány teljesítményét: 35%-uk nagyon jóra, 50%-uk jóra. Igencsak lemaradva Bajnaitól második helyre futott be a Jobbik, melyet a Véleményvezér olvasóinak 13%-a lát a legesélyesebbnek az első számú alternatíva szerepére. Érdekesség, hogy harmadik lett Gyurcsány Ferenc és új pártja, a Demokratikus Koalíció 11%-kal, miközben a legkevesebb, valóban döbbenetesen kevés szavazatot az MSZP kapta (2%). Az Egymillióan a sajtószabadságért csoportosulása mindössze 8%-on áll szavazásunkon, de még így is kétszer annyian voksoltak rájuk, mint az LMP-re (4%).
A következtetések levonását ezúttal kommentelőinkre bíznánk!
Ide klikkelve érheti el a cikk forrását!

 

Vissza...