Orbán megment minket?

2011-10-26 19:38:28

"Magyarországon a bankok többsége külföldi tulajdonban van, és az OTP az egyetlen európai jelentőségű magyar tulajdonú bank" - mondta még Orbán Viktor Brüsszelben. Felhívta a figyelmet arra, hogy az OTP tőkemutatója nagyon magas, Európa egyik legstabilabb bankjának minősül.

"A mostani végtörlesztést is ki tudja izzadni magából anélkül, hogy ez számára bármilyen pénzügyi nehézséget okozna" - mondta az OTP-ről a miniszterelnök.

Hozzátette azonban: ha bármi nehézség felmerülne, akkor "mi megvédjük a saját bankjainkat, a magyar bankok számíthatnak arra, hogy ott van mögöttük a költségvetés".

"A végtörlesztés politikáját végig fogjuk vinni" - jelentette ki Orbán Viktor, és azzal indokolta ennek fontosságát, hogy nem akarnak "adósrabszolgaságot".

Orbán közlése szerint a 27-ek megállapodása kitér arra is, hogy azokat a bankokat, amelyek feltőkésítésre szorulnak, el kell tiltani attól, hogy "a vezetőik prémiumot kapjanak, bónuszokat és magas osztalékokat vegyenek fel".

A miniszterelnök örömének adott hangot, hogy Magyarországon kívül végre más országokban is "kicsapta a biztosítékot, hogy bajba jutnak bankok, az állampolgárok adóforintjaiból kell őket kisegíteni, és közben a vezetőik továbbra is osztogatják egymásnak a milliókat meg milliárdokat jutalékban, jutalomban, megemelt fizetésben". (MTI)

Ide klikkelve olvashat bővebben a "brüsszeli kalandról" az Index.hu-n!

Vissza...