Levél a pártelnöknek

2011-10-17 19:19:08

Az MSZP elnöke azt kérte, hogy nyilatkozzunk arról, vajon a párt frakciójában kívánunk-e maradni. A nyilatkozatot aláírva visszaküldtem. Csatolva elküldtem a következő levelet is:

Magyar Szocialista Párt elnöke

Mesterházy Attila részére

Tisztelt Elnök Úr!

Arra kérsz bennünket, nyilatkozzunk arról, hogy az MSZP parlamenti frakciójának tagjai kívánunk-e maradni. Ha kérsz, nyilatkozunk.

De hadd tegyünk pár megjegyzést. Az MSZP vezetői, köztük Te személyesen is arról beszéltek, hogy meg kell újítani a pártot. Ez szükséges és dicséretes szándék. De vajon tudjuk-e, hogy pontosan mi születik e szándékból és azt, hogy a végeredménnyel majd egyet tudunk-e érteni? Nyilván ez logikailag sem lehetséges. Így aztán a mostani nyilatkozat, melyet aláírva visszaküldünk, nem jelent semmit azon túl, hogy az aláírás napján a frakció tagjai vagyunk, és esetleges jövőbeni kilépésig azok is kívánunk maradni. De miután ez egy nyilvánvaló tény, ezt nyilatkozat aláírása nélkül is lehetne tudni. Nincs olyan politikai iránt érdeklődő ember, aki ne látná, hogy az MSZP átalakítása körül nagyon sok vita van. Mi egy éve rendszerváltást sürgetünk a pártban, mi tagadás, eddig nem sok sikerrel. Világos, hogy szaporodó nézetkülönbségeinket látva nekem és társaimnak előbb-utóbb döntenünk kell: maradunk az MSZP-ben, vagy távozunk. A következő napokban, hetekben dönteni fogunk. Ha a távozás mellett döntünk, arról haladéktalanul tájékoztatni fogunk Téged.

 2011. október 17.

FORRÁS: Facebook

Vissza...