Nemzeti bilincs

2011-10-15 09:28:55

Rákapcsolt a belügyminiszter. A kormány.hu honlapon megjelent munkaanyag szerint Pintér Sándor igen erős szellemi munkába fogott: átírja és kibővíti a büntetés-végrehajtási intézetekben előállítható termékek körét.

Ennek jegyében, például, a kutyaólak készítését az eddigi 3108 TEÁOR számú Egyéb bútor gyártása kategóriából az 1629 számú Egyéb fa-, parafatermék és fonottáru termékcsoportba helyezte át, ami egyébként már nagyon is időszerű volt, csak a korábbi belügyminisztereknek nem volt hozzá elég politikai bátorságuk.

Hanem észre kell venni, hogy itt többről van szó: a magyar fegyintézetek várhatóan még ebben a ciklusban autarkiára alapozott önjáró gazdasággá válnak, amennyiben az új struktúrában a textíliák és a bőráruk gyártásától kezdve a hasított sertés- és hulladékfeldolgozáson át a fa- és fémáruk készítéséig jószerével minden iparágat művelnek majd a remélhetően létszámban is fölfejlődő elítéltek.

Miért fontos ez? Az mindenki számára világos, hogy az ország átalakítása komoly társadalmi mozgásokat indít el. Az is nyilvánvaló, hogy a volt ukrán miniszterelnök asszonyra minap kirótt hét év börtön erős forgalmat fog indukálni itthon is a társadalom legfelsőbb rétegeinek néhány tagja és a gyűjtőfogház között, egészen konkrétan: a kijevi ítélet után Gyurcsány Ferencnek minimum a dupláját kell kapnia, és Bajnai Gordon se úszhatja meg hét évnél kevesebbel, ám ezzel egyidejűleg az alsóbb rétegek vándorlása is megindul a börtönök felé.

Ez nem tréfa. Egy másik munkaanyag szerint ugyanis a szabálysértési bírságokat is szigorítanák, s jövő áprilistól mindazok, akik fél éven belül két szabálysértést követnek el, akár hat havi elzárást is kaphatnak. Ha tehát valaki az aluljáróban rágyújt, később meg mondjuk elkurjantja magát az utcán este tíz után, netán a Józsefvárosban elbóbiskol egy padon, már vonulhat is a börtöngazdaságba, mégpedig bírói ítélet nélkül, ami azért fontos, mert ha a munkaanyag valósággá válik, akkor Magyarország lesz az első olyan jogállam, ahol sikerült az igazságszolgáltatásból a független, ennélfogva destruktív és nemzetellenes bíróságokat kiiktatni.

Minthogy az ELTE egyik docense szerint „úgy le lehet élni egy életet, hogy az ember nem követ el bűncselekményt, de úgy nem, hogy nem követ el szabálysértést”, azaz előbb-utóbb valamennyien „elbóbiskolunk a padon”, a börtönipar egy csapásra a nemzetgazdaság húzóágazatává válhat, a kormányszóvivő pedig jövő ilyenkor már akár kétmillió új munkahelyről is beszámolhat, amiben még nincs is benne a tervezett 200 ezer közmunkás és egy másik Pintér-terv alapján az üres laktanyákba szállítandó hajléktalanok sajnálatosan improduktív tömege.

A munkaanyag tehát igen nagy előrelátásra vall; ki gondolta volna, hogy a belügyminiszter, aki már 48 éves kora óta nyugdíjban van, szellemileg ennyire friss és energikus, s ennyire rátapint a nemzeti együttműködés lényegére és további lehetőségeire. Az pedig már csak ajándék a magyar lakosságnak, hogy a börtönökben az új besorolás szerint TÉOR 1512 szám alatt olyan „egyenruházati kiegészítőket” készíthetnek majd a rendőrség számára saját kezűleg, mint „taktikai öv, tonfatartó, bilincstartó tok, gyorstok, könnyfakasztótartó tok, merev bilincstartó, gyorskötözőtartó, kulcstartó, rádiótartó tok és riasztótok”, azt pedig már korábbi tüntetésekről tudjuk, hogy a delikvens mentálisan mindjárt másképp fogadja csuklóján a bilincs kattanását, ha tudja, hogy a tartótokot ő készítette hozzá.

Megyesi Gusztáv írása ide klikkelve érhető el a Nol.hu-n.

Vissza...