Levél Navracsics Tibornak

2011-10-13 18:22:19

Tisztelt Miniszter Úr! Az alábbi információ olvasható az inforadio.hu honlap 2011. szeptember 22-i belföldi hírei között. „Miután Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a Nemzeti Fórum Kölcsey Körének tegnap esti konferenciáján feltette a kérdést, vajon hol tart majd Magyarország 30 év múlva, Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára így kezdte felszólalását: „Azt nem tudjuk ugyan, hogy mi hol leszünk, de reméljük, hogy Gyurcsány Ferencről úgy beszélnek majd akkor, hogy most szabadult éppen. (Nevető közönség.)"

Közel egy hónap telt el azóta, hogy ez a jóérzésű embereket minden bizonnyal felháborodással eltöltő eset megismerhetővé vált. Azóta mély hallgatás övezi a történteket. Hallgatnak róla a média képviselői, a magukat demokrácia híveinek tartó politikusok,  pártok, hallgat róla a hazánkban történtekért elvileg felelősséget érzők sokasága.
Ha a tudósításban közöltek megfelelnek a valóságnak, minden még jogállamban gondolkodó jóérzésű állampolgár számára magától értetődően vetődik fel az a kérdés, "Magyarország jogállam-e ma még egyáltalán?" Ha a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára ilyen kijelentést engedhet meg magának -akár csak egy válogatott körű közönség előtt is- okkal gondolhatjuk, hogy valóban koncepciós per folyik Gyurcsány Ferenccel szemben, s a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és vezetői kézi vezérléssel irányítják az ügyészséget és valójában már el is készült az ítélet, csak még az aktuális „színdarab előadása” van hátra.
 
Ez a fajta „viccelődés” jogállamban elfogadhatatlan és azonnali intézkedést igényel!
 
Rétvári Bence a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkáraként ilyen kijelentést nem tehet, éppen ezért azonnali hatállyal kellene államtitkári feladatáról lemondania, de ha ő ezt magától nem teszi, akkor feletteseinek Rétvári Bencét azonnali hatállyal kellene felmenteni ebből a tisztségéből!
 
Miniszter urat arra szólítjuk fel, hogy ezt az ügyet sűrgősséggel szíveskedjen kivizsgálni és ha ez a kijelentés valóban elhangzott, Rétvári Bence felmentését államtitkári megbízásából mielőbb kezdeményezze!
 
Alexa György (Budapest), Arató Gergely (Budapest,) Barabás János (Budapest), Dr. Czeglédy Csaba (Szombathely), Farkas Péter (Budapest), Fogarasiné Deák Valéria (Gödöllő), Gy. Németh Erzsébet (Budapest), Hartmann Ferenc (Veszprém), Dr. Juhászné Lévai Katalin (Debrecen), Katanics Sándor (Veszprém); Dr. Kökény Mihály (Budapest), Lukoczky Károly (Budapest), Moskovits Péter (Budapest), Pallás György (Debrecen), Schiffer János (Budapest), Dr. Szabó Zoltán (Budapest), Dr. Vidorné dr. Szabó Györgyi (Budapest)

A nyílt levél itt írható alá!

A Veszport.hu-n is megjelent a levél. Kattintson ide, ha látni szeretné!

A Galamuson további fejleményekről is olvashat! (Kattintson ide!)

Vissza...