Alagút a pártház alatt?

2011-10-12 15:42:48

Mesterházy Attilának kötélből vannak az idegei. Hogy lemond-e? Viccnek is rossz. De hogy jutott át Gyurcsány az újságírók gyűrűjén? És egyáltalán, miért vannak újságírók az MSZP székházában? Dráma a Jókai utcában.

Az MSZP politikusai talán már az érzést is elfelejtették, milyen úgy megérkezni a Jókai utcai pártszékházba, hogy operatőrök, fotósok és újságírók hada ront rájuk néhány odavetett mondat reményében. Ezek az idők elmúltak, persze most is csak a vérszagra gyűltek oda a keselyűk - egyszerre tartott sajtótájékozatót az elnökségi ülésről Mesterházy Attila pártelnök, és egyszerre ülésezett az épületben a Gyurcsány-féle platform, úgyhogy jogosan tűnhetett úgy,  hogy ezen a hideg és szürke szerda délután végre a gyerekeknek is bejelentik, amit már úgyis régóta sejtettek: apa és anya egy ideje már nem alszanak együtt, most pedig külön is költöznek.

Ehhez képest a délután legizgalmasabb pillanata az volt, hogy Gyurcsány Ferenc egyszer csak feltűnt, de már az épületen belülről, és mindenki azt találgatta, ezt hogyan csinálta, mert a székházba elvileg a főbejáraton kívül sehogy sem lehet bejutni. Így vagy a kormányzása idején építtetett titkos alagutat használta, vagy egyszerűen korábban érkezett.

Mindezek után Mesterházy Attilának voltak annyira kötélidegei, hogy tartott egy sajtótájékoztatót a párt véleményéről a tervezett választási rendszerrel kapcsolatban, mintha létezne azoknak az embereknek a halmaza, akik erre kiváncsiak most.

A sajtótájékoztató végén azért levette a pókerarcot, és elmondta, tudja ám, hogy nem ezért van itt egyáltalán bárki is. “Meggyőződésem, hogy Gyurcsány Ferenc és köre hamarosan távozni fog a frakcióból” - mondta Mesterházy, aki szerint a bizottsági helyek és egyéb tisztségek elosztása kulturáltan történik majd, az MSZP pedig, bármi is lesz, a legerősebb ellenzéki frakció marad. Amikor pedig arról kérdezték, gondolt-e arra, hogy lemond a pártelnökségről, annyit mondott, ez még viccnek is rossz.

A dráma aztán folytatódott, de nem úgy, ahogy azt sokan várták volna. Gyurcsány Ferenc kijött a platformülésről, megállt a székház ajtajában, majd egy Megadeth pólós férfi elkezdte azt kiabálni felé, hogy PÁLESZ. Ennél sokkal több nem is történt.

Tárgyilagosabban: Gyurcsány elmondta, ma még nem született végleges döntés, de heteken belül fog. Lát még esélyt arra is, hogy egyben maradjon a párt, számszerűleg nem mondja meg, mennyit. Ha egyben maradna, akkor nekik sok ideig csöndben kéne lenniük. Minden egyéb kérdésre, például, hogy ki lenne a frakcióvezető és mi lenne önkormányzati szinten, majd a döntés után érdemes válaszolni. Egyébként pedig lennének elegen egy saját frakcióhoz, és nyugatos, balközép, Orbán rendszerével élesen szembenálló pártot képzel el. Mármint ha. Ha.

Gyurcsány ezek után az utcán távozott, ezúttal kikerülve a titkos alagutat.

Ide klikkelve érheti el az Index.hu-n megjelent írást.

Gyurcsány időt kér! Ide klikkelve érheti el a ma.hu tudósítását.

Vissza...