Vásottak, feslettek

2011-10-07 16:18:28

A Fidesz nem hátrál. Ők bizony az Astoriánál fognak demonstrálni október 23-án. Hogy tőlük pár száz méterre tartják az utóbbi évek minden bizonnyal legnagyobb kormányellenes tüntetését? Az őket nem érdekli.

Emlékszem, 2006 őszén nem értettük, hogy miért akar a Fidesz az Astoriához menni. Soha korábban nem tartott ott a Fidesz nagygyűlést, és a helyszínnek nincsen 1956-hoz köthető kitüntetett, szimbolikus jelentése sem. Hát akkor miért teszik, kérdeztük magunkban. Aztán megtudtuk. Mert miután a párt elnöke, Orbán Viktor gyorsan elhagyta a helyszínt, a szervezők a rendőrség kérése ellenére sem tájékoztatták a jelenlévőket arról, hogy a közelben rendőrségi akció zajlik, sőt, úgy tűnik, hogy sokan kifejezetten arra játszottak, hogy összekeveredjen a rendbontók pár százfős csoportja a demonstrációról hazafelé tartó békés sokasággal. Lett is belőle nehezen felejthető kalamajka.

A Fidesz a provokáció eszközeként használta saját támogatóit, csapdát állított, mi meg belesétáltunk, és úgy tűnik, azóta sem sikerült kikecmeregnünk belőle.

Most is hasonló forgatókönyvön dolgozhat a Fidesz.

A legártatlanabb variáció szerint csak erődemonstrációra készülnek. Megmutatni, hogy nem ijednek meg a civilek soktízezres tömegétől. Rosszabb esetben megfélemlíteni szeretnék a civil tüntetésre igyekvőket, a konfliktust előrevetítve megpróbálni otthon tartani az embereket. A legrosszabb variáció 2006 másolása lenne, a fizikai összetűzés tudatos kiprovokálása. Mi tagadás, ma már ezt is el tudom képzelni róluk.

Milyen vásott hatalom az, amelyik rászervez a civilek tüntetésére. Vásott? Nem, annál rosszabb: feslett. Feslett a gondolkodása, az erkölcse. Rossz minőségű emberek.

Ide kattintva érheti el a Facebookon Gyurcsány Ferenc legújabb bejegyzését.

Vissza...